Uw apotheker(s):

E.D.L.M. ten Berge- de Ridder en A.S. Hanemaaijer

Tel: 0174 51 38 41

info@apotheekmaasdijk.nl

Diensten Apotheek Maasdijk

Inloopspreekuur
Wilt u graag meer weten over uw geneesmiddel(en), over uw ziektebeeld of over hulpmiddelen? Kom langs of maak een afspraak voor ons spreekuur. In een persoonlijk adviesgesprek vertellen wij u graag meer over uw genees- of hulpmiddelen en beantwoorden wij al uw vragen. Iedere maandagochtend van 9.00u tot 10.00u hebben we een inloopspreekuur. U kunt ook altijd een afspraak maken met ons voor een persoonlijk adviesgesprek.

Bezorgservice
Voor mensen die aan huis gebonden zijn en daardoor niet in staat zijn de apotheek te bezoeken, hebben wij een gratis bezorgdienst.
Bent u een keer niet in de gelegenheid om de medicijnen te halen, of gaat het om grote pakketten, dan kunt u ons ook vragen te bezorgen. U kunt dit aangeven bij uw huisarts of aan de apotheek doorgeven.

Recepten die na 14.00 uur bij de apotheek binnen komen worden in principe de volgende dag bezorgd. Kuurtjes of spoedrecepten die na 14.00 uur binnen komen kunnen uiteraard nog wel dezelfde dag bezorgd worden.
U kunt de bezorger in principe tussen 13.00 uur en 15.00 uur verwachten. Indien de bezorger veel adressen langs moet, kan het soms wat langer duren voordat hij bij u arriveert.

Als u niet thuis bent dan heeft de bezorger de opdracht het pakje mee terug te nemen naar de apotheek. U vindt dan een briefje in de brievenbus met de mededeling dat de bezorger bij u aan de deur is geweest. De bezorger mag het pakje niet zomaar door de brievenbus doen of aan de buren afgeven, tenzij anders met u is afgesproken.

Wilt u uw medicatie opnieuw bezorgd hebben, neem dan contact met ons op via 0174 - 51 38 41 of info@apotheekmaasdijk.nl.

Servicedag
Uw apotheek doet in maart 2016 mee aan de Nationale Cholesterol Test. Wij vragen u eerst de risicotest te maken op www.nationalecholesteroltest.nl. Komt u op basis van uw testresultaat in aanmerking voor een gratis cholesteroltest in onze apotheek? Dan ziet u direct op welke dagen u bij ons terecht kunt. Via deze website kunt u direct een afspraak maken. 

Diabetes Informatie
Heeft u vragen over uw bloedsuikermeter of vragen in het algemeen over diabetes, kunt u hiermee altijd terecht bij onze diabetes-assistenten.  

Informatie over incontinentie
Veel mensen hebben wel eens last van ongewenst urineverlies. U kunt hiervoor incontinentiemateriaal gebruiken. De assistenten in de apotheek geven u graag informatie en/of proefverpakkingen van incontinentiemateriaal, zodat we samen een oplossing vinden die het beste bij u past. De informatie geven wij u graag in onze spreekkamer, hier is meer privacy.  

Cosmetica
Vichy
Ook voor cosmetica kunt u bij ons terecht. Het merk Vichy staat voor hoge kwaliteit en is alleen verkrijgbaar in de apotheek. Onze medewerkers zijn gespecialiseerd in huid en lichaamsverzorging. Heeft u een vraag over huidproblemen of last van een droge huid vraag ons om advies. Vichy biedt een breed assortiment voor vele toepassingen en huidtypes. Wij hebben een groot assortiment op voorraad. Daarnaast hebben wij folders en proefmonsters.
Kijk ook op: www.vichy.com

Informatie & Folders
Natuurlijk zijn wij er niet alleen voor uw medicijnen en hulpmiddelen, maar kunt u ook terecht voor allerlei informatie op gezondheidsgebied. In de apotheek hebben we gratis folders over diverse ziektebeelden en geneesmiddelen. Op deze site kunt u de folderteksten van de meest voorkomende kleine kwalen rustig doorlezen en er is elke week actueel gezondheidsnieuws te vinden.

Privacy
In Apotheek Het Oude Land vinden wij uw privacy erg belangrijk. Wanneer u vragen heeft, die meer privacy vereisen dan op dat moment in de apotheek mogelijk is, vraag dan of u in de aparte spreekkamer een vraag kunt stellen. Komt u op een druk moment in de apotheek en heeft u toch behoefte aan een rustig gesprek of extra uitleg over uw geneesmiddelen, dan maken wij daarvoor graag een afspraak met een apotheker of een assistente. Als u niet in de gelegenheid bent om langs te komen, dan mag u uw vragen ook altijd telefonisch stellen.

In Apotheek Het Oude Land worden de medicijnen in zakjes verpakt met hierop een adresetiket in verband met de privacy van de cliënt. Wij verpakken de medicijnen van de gezinsleden die op één adres wonen apart in een zakje.  

Medicatiebewaking & Medicatiebegeleiding
Apotheek Het Oude Land besteedt veel tijd en energie aan medicatiebewaking en medicatiebegeleiding. Bij medicatiebewaking gaan de medewerkers van de apotheek na of de geneesmiddelen die u mee naar huis krijgt, de juiste zijn. Zij kijken ook of de dosering klopt en of u geen andere medicijnen gebruikt die wellicht minder goed samengaan met de nieuwe medicijnen. Medicatiebegeleiding gaat nog een stapje verder, wij proberen u uit te leggen hoe u uw medicatie het beste kan gebruiken, ook in combinatie met uw eventuele andere geneesmiddelen. Toch is het heel goed mogelijk dat u bij thuiskomst nog vragen hebt. Schroom niet om deze aan ons te stellen. Het is namelijk van groot belang dat u de geneesmiddelen op de juiste wijze gebruikt.

Uw apotheek is gecertificeerd!
Al geruime tijd is Apotheek Maasdijk gecertificeerd. Dit betekent dat wij al onze werkzaamheden onder de loep hebben genomen en kritisch hebben gekeken naar de kwaliteit van onze dienstverlening. Het kwaliteitscertificaat betekent dat er in de apotheek volgens vaste afspraken wordt gewerkt en dat de kwaliteit continu in het oog wordt gehouden.  

Vragen
Hoe moet ik mijn medicijn gebruiken? En hoe lang? Gaat het wel samen met de andere geneesmiddelen die ik gebruik? Hoe werkt het eigenlijk? Waar zijn die gele tabletten ook al weer precies voor? Aarzel niet, vraag het ons!
U kunt ook met ons bellen, nog eens langs komen met uw vragen of een afspraak maken voor een medicijnconsult. Heeft u een opmerking? Aarzel ook dan niet om contact met ons op te nemen.